Είμαι η Ανδριάνα Σαμαρίδου, Ψυχολόγος & Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια

Ξεκίνησα τις σπουδές μου στην ψυχολογία με μεγάλο ενδιαφέρον να γνωρίσω για τους ανθρώπους και την διαφορετικότητα τους. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου πτυχίου αποφάσισα να ακολουθήσω την ειδικότητα της συνθετικής ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής στην οποία πραγματοποίησα το μεταπτυχιακό μου και ξεκίνησα την πρακτική μου σε ιδιωτικά κέντρα και δημόσια ιδρύματα. Στη συνέχεια, πραγματοποίησα έναν κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την συμβουλευτική υποστήριξη εγκύων και υποψήφιων γονέων και ένα πρόγραμμα διετούς εκπαίδευσης στην διάγνωση και τη θεραπεία των ψυχοσεξουαλικών διαταραχών με θεωρητική παρακολούθηση και πρακτική άσκηση.

Σταθμοί στην επαγγελματική μου εμπειρία στάθηκαν η διετής εθελοντική εργασία σε ιδρυματικούς φορείς με άτομα με νοητικές και σωματικές αναπηρίες και αυτισμό, με χρόνια νοσήματα (Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα – ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) , σύνδρομο down (Σύλλογο Συνδρόμου Down), με παιδιά προσχολικής ηλικίας στο Χαμόγελο του Παιδιού καθώς και η πρακτική άσκηση στο Αιγινήτειο νοσοκομείο.

Ο ρόλος των ερευνητικών εργασιών στην πορεία μου

Έχω συγγράψει δύο ερευνητικές εργασίες, ποσοτικής και ποιοτικής μεθοδολογίας με θέματα σχετικά με τους παράγοντες σύστασης ερωτικών σχέσεων και την χρήση του χιούμορ στην ψυχοθεραπεία αντίστοιχα. Επιπλέον,  έχω συγγράψει μία βιβλιογραφική αναφορά για την συμβατότητα των ερωτικών σχέσεων και συμβολή της διαφορετικότητας των συντρόφων στην σχέση.

Ο χώρος μου

Τα τελευταία χρόνια έχω δημιουργήσει έναν χώρο με σεβασμό και αποδοχή στις ατομικές ανάγκες των ανθρώπων όπου εργάζομαι ιδιωτικά ως ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. Οι υπηρεσίες μου αφορούν την ατομική και ομαδική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία στις οποίες εφαρμόζω την φιλοσοφία και τις τεχνικές της συνθετικής ψυχοθεραπείας. Συνεργάζομαι με ενήλικες, εφήβους, ζευγάρια, γονείς και οικογένειες σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες.

Εκπαίδευση

o Bsc (Hons) Applied Psychology, Mediterranean Colege, University of Derby, UK

o Msc Counseling & Integrative Psychotherapy, Mediterranean College, University of Derby, UK

o Σεμινάριο (30 ώρες) στη συμβουλευτική και υποστήριξη των εγκύων και υποψήφιων γονέων, Κέντρο Εφαρμοσμένης Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας

o Εκπαίδευση στην διάγνωση και στις θεραπείες των ψυχοσεξουαλικών διαταραχών, ΕΠΙΨΥ

Εθελοντική Εργασία

o Χαμόγελο του παιδιού- Θεσσαλονίκη

o Σύλλογος Συνδρόμου Down- Θεσσαλονίκη

o ΚΕΠΕΠ Άγιος Δημήτριος – Θεσσαλονίκη

o Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο Επίλυση- Θεσσαλονίκη

o Κέντρο εναλλακτικής θεραπείας & Ψυχοθεραπείας Roots Wellness Center

“Μην περιμένετε τη σωστή στιγμή για να ξεκινήσετε, ξεκινήστε και κανετε την κάθε στιγμή σωστή.”

Προγραμμάτισε Συνεδρία
Προγραμμάτισε Συνεδρία